Hoe werkt het

Informatie voor de patiënt

De overheid stelt een vergoedingslimiet vast voor alle geneesmiddelen die voorgeschreven worden. Derhalve dient er door de patiënt voor sommige geneesmiddelen een eigen bijdrage te worden voldaan.

Farmaceuten van geneesmiddelen kunnen door middel van onze terugbetaal regelingen de eigen bijdrage van de patiënt geheel of gedeeltelijk vergoeden.

TerugBetaalRegeling.nl biedt 2 opties om te declareren:

- De patiënt kan zelf met een declaratieformulier zijn/haar kwitantie per post opsturen naar TBR Nederland

declaratieformulieren
- Via de apotheker die voor de patiënt kan declareren

Informatie voor de apotheker

De apotheker kan via het online portaal de eigen bijdrage declareren. U dient hiervoor eenmalig een account aan te maken.

Zodra uw account geactiveerd is kunt u met de het declareren beginnen. De kwitanties worden in de regel binnen 5 werkdagen gecontroleerd en vergoed. Ons systeem genereert blinde steekproeven, mocht uw declaratie voor een audit geselecteerd worden dan ontvangt u van ons een schrijven met het verzoek de kwitanties per post aan ons op te sturen voor verificatie van de ingediende declaratie.

TerugBetaalRegeling.nl biedt de apotheker 2 opties om te declareren:

  1. Individuele kwitanties via het online declaratie portaal
  2. Geautomatiseerd - hiervoor bestaan diverse mogelijkheden, neemt u svp contact met ons op.

Apotheker login

Contact

Informatie voor de farmaceut

De farmaceut bepaalt of er voor een geneesmiddel met eigen bijdrage een terugbetaalregeling wordt opgericht. Het opzetten van een terugbetaalregeling vereist kennis van regelgeving, ervaring en vertrouwen.

TBR Nederland heeft sinds 1999 ervaring, en heeft in samenwerking met de Notaris (Stichting Derdengelden) en de ING Bank een transparante, betrouwbare en controleerbare structuur ontwikkeld.

In samenwerking met de farmaceut beoordelen wij of, en onder welke voorwaarden, een geneesmiddel met eigen bijdrage in aanmerking komt voor een terugbetaalregeling. Hierbij staat altijd het nut voor - en het belang van - de patiënt centraal.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw geneesmiddel? Vraag een vrijblijvend gesprek aan.

Contact